Centar za kulturu Novi Zagreb za proljetne praznike održava raznovrsne aktivnosti za učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Pripremili smo niz BESPLATNIH radionica, igraonica i rekreativnih aktivnosti u razdoblju od 6. do 10. travnja 2021. godine, od 10 do 14 sati.

 

U nastavku pročitajte više informacija o ponuđenim aktivnostima.

 

  • IGRAONICE

 

PLAYSTATION I KOMPJUTORSKA IGRAONICA

Organiziranje nogometnih, košarkaških turnira, lude trke automobila, avanture Huga, Ratatouillea, Little Big Planet…. uz potporu voditelja polaznici se uče toleranciji, strpljenju i timskoj igri jer uz dodatke igrice igraju i četvero zajedno istu igricu.

 

IGRAONICA DRUŠTVENIH IGARA

Potiče razvoj kritičkog mišljenja:  Kako dijete raste, tako se razvija njegovo mišljenje i pogled na svijet. U tom razvoju društvene igre itekako mogu biti od koristi, što u posljednje vrijeme naglašavaju i mnogi stručnjaci. Kada se dijete za vrijeme igre nađe pred nekim problemom, pokušati će ga riješiti. U početku će mu u tome pomoći suigrači, a s vremenom mu takve situacije neće predstavljati prepreku. Stručnjaci kažu kako upravo ovakve situacije uče dijete kako i u stvarnom životu racionalno rješavati potencijalni probleme, dok neki čak kažu kako društvene igre (pod uvjetom da se igraju od rane dobi), pomažu i povećavanju djetetova IQ-a.

Djeca će kroz igru shvatiti kako je suradnja s ostalim članovima tima često jedini put do cilja.

Jednom kada dijete zaista shvati kako je poraz sastavni dio igre, te da cilj igara nije uvijek pobjeda, početi će prihvaćati i „poraze“ u stvarnom životu, te da se stvari ne mogu uvijek odvijati onako kako želimo.

 

REKREATIVNI PROGRAMI

Ping pong i badminton –organiziranje turnira i natjecanja

Hula hop – Vrtnja hula hopa ojačat će mišićni trup, kičmu, popraviti ravnotežu, držanje i kretanje. Hula hop čini djecu spretnijima, dovodi ih u bolju formu i ispunjava pozitivnom energijom.

Jednostavne igre loptom

 

 

  • RADIONICE

Radionica je specifičan oblik grupne interakcije. Glavno obilježje radionica je kružna komunikacija: sudionici dijele svoja iskustva tako da svatko vidi svakoga. Uloga voditelja je poticanje i olakšavanje razmjene iskustava djece. Radionice omogućuju iskustveno učenje o sebi, drugima i svijetu. One stavljaju naglasak na proces, a ne na ishod ili rezultat procesa. Tijekom procesa podjednako se apelira na osjetilne, emocionalne i moralne, a ne samo na intelektualne funkcije djeteta. Ono u čemu je pravi edukacijski doprinos takvog načina rada jest cjelovit osobni rast i razvoj.

 

 

KREATIVNA RADIONICA – 8. i 9.04. od 10 -13 sati

– „Od starog novo“ , reciklirani materijal uz pomoć modernih hobby art tehnika pretvaramo u ukrasne i uporabne predmete.

 

 

RADIONICA PRIRODNE TEEN KOZMETIKE – 6. – 7.04. od 10:30 – 12:30 sati

Prirodna maska, peeling i krema za problematičnu kožu sklonu aknama i upalnim procesima

Koža sklona aknama posebno je osjetljiva, stoga je dobro koristiti kozmetiku na prirodnoj bazi, bez parabena i drugih “sumnjivih” konzervanasa, parfema i alkohola.

Zelena, glina, neem, med, ulje lješnjaka, suncokretovo ulja… samo su neki od sastojaka ovih proizvoda!!!

 

 

Svi programi su besplatni za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

 

Financirano od Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

 

 

Info i predbilježbe:

CENTAR ZA KULTURU NOVI ZAGREB

Trg Narodne zaštite 2, Zagreb

tel: 01 6140 189

czk@czk-novi-zagreb.hr